Over de website

Klassieke Muziek Deventer is een initiatief van een aantal organisaties die in de loop der jaren een traditie hebben opgebouwd met professionele klassieke muziekuitvoeringen op vele locaties binnen Deventer.

Er was behoefte aan contact, afstemming en versterking van elkaar. Er is gestart met het maken van een website waar een agenda te raadplegen is.

Op deze website vindt u de gecombineerde concertagenda's op het gebied van klassieke muziek uit Deventer en omgeving.

De agenda geeft een overzicht van alle concerten die door de volgende organisaties worden georganiseerd: Deventer Schouwburg; Stichting Zaterdagmiddagconcerten Deventer; Stichting Bergkerkconcerten; Stichting Kamermuziek Deventer; Stichting Musora; Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel; Stichting Muziekkring Bathmen; Bureau Kunstcircuit; Stichting Lebuinus Concerten; Kapel op ’t Rijsselt.

Niet alleen de concerten van deze organisaties worden in de agenda opgenomen, maar ook andere initiatieven die vallen binnen het begrip van “klassieke muziek”, namelijk geschoolde muziek door de eeuwen heen, van de middeleeuwen tot nu, van westerse, wereldlijke en oosterse muziektradities.