A heaven full of stars – jubileumconcert Kamerkoor De Hoventoon

zondag, 3 november, 2024 - 15:00
Kosten: 
voorverkoop €15, bij de kerk €17,50. Tot 12 jaar gratis entree.
Adres: 
Bergkerk

Dit jaar vieren we op zondag 3 november om 15.00 uur, onder leiding van Katalin Szabó, ons jubileum in de Bergkerk in Deventer. Niet voor niets hebben we gekozen voor een titel die ons feestelijke gevoel benadrukt. Al 35 jaar zingen wij de sterren van de hemel en we voelen ons ook een beetje een ster door elk concert hele mooie muziek ten gehore te brengen.

Dit jaar geven we een bijzondere invulling aan ons concert. Reis met ons mee door de ruimte en hoor hoe verschillende componisten als Daniel Elder (Star Sonnet en Ballade to the moon), hunter t. johnson (Stars) het heelal beleven en in muziek vertalen. En laat u verrassen door muziek van andere componisten zoals Eric Whitacre.

Met een werk van Bob Chilcott (Five days that changed the world) pakken we helemaal uit. Met medewerking van kinderkoor "De Torenvalkjes" en onder begeleiding van piano en pauken, vertolken wij vijf historische gebeurtenissen die de wereld veranderd hebben waaronder de eerste gemotoriseerde vlucht en de eerste mens in de ruimte. Muziek en tekst vullen elkaar heel goed aan, zodat er in ieder deel een levendig relaas te horen is van de hoofdpersoon. Van de strubbelingen dat alles fout gaat bij de pogingen om te vliegen. Maar dit is toch mogelijk als je maar vleugels aan dat idee geeft. Tot aan de astronaut die vanuit de ruimte verslag doet van de schoonheid van de aarde.

Kaarten kosten in de voorverkoop €15, bij de kerk €17,50. Tot 12 jaar gratis entree.

Kaarten kunnen worden besteld door overmaking van het aantal kaarten x 15 euro op Bankrekening: NL40 RABO 0377 7813 55 t.n.v. Kamerkoor De Hoventoon Deventer (de kaarten liggen dan op naam klaar aan de zaal) of via de koorleden