Stichting Kamermuziek Deventer: Pavel Kolesnikov (piano) CONCERT VERVALT!

dinsdag, 14 december, 2021 - 20:00 tot 22:00
Kosten: 
Volwassenen: 26,-- euro; jeugd t/m 18 jaar: 9 euro. Inclusief programmablad en servicetoeslag (garderobe en pauzedrankje).
Adres: 
Deventer Schouwburg/Grote Zaal, Leeuwenbrug 2, Deventer, 7411TJ

DIT CONCERT VERVALT T.G.V. DE NIEUWE, AANGESCHERPTE CORONAMAATREGELEN!

Programma:
Schubert - Sonate in G, D894 (Deel I)
selectie van werken van L. Couperin, Hahn en Fauré
Franck - Prélude, Chorale et Fugue
Hahn - Ouranos (uit Le rossignol éperdu)
Schubert - Sonate in G, D894 (delen II, III en IV)

Pavel Kolesnikov is in 1989 geboren in Siberië, in een familie van wetenschappers. Hij studeerde gedurende tien jaren zowel piano als viool, voordat hij zich volledig toelegde op de piano. Hij won vele prijzen. Sinds zijn Prize Laureate van de ‘Honens Prize’ in 2012 concerteert hij over de gehele wereld. Enkele opvallende recensies die zijn spel karakteriseren zijn: ‘Een unieke persoonlijkheid: hij weet hoe hij verhalen moet vertellen’, ‘Intelligente programmering en uitstekende pianistiek’ en ‘Hier is een dichter van het klavier.’
Het programma van deze avond staat in het teken van het 150ste geboortejaar van de schrijver Marcel Proust (1871-1922). Inspiratiebronnen voor zowel de inhoud als de vorm van het programma, zijn het leven en de literaire werken van Proust (À la recherche du temps perdu). De opsplitsing van Schubert’s sonate weerspiegelt een gebruik in de Parijse salons, waar composities niet persé als een aansluitend geheel werden uitgevoerd. De sonate van Schubert is voor Pavel Kolesnikov het ideale ‘Proust-stuk’. Daarnaast speelt hij Franse composities. Een verhalen vertellende pianist die op geheel eigen wijze muziek en literatuur verbindt.

Voor volledige programma-informatie: zie www.kamermuziek-deventer.nl

Wijzigingen voorbehouden.