Rembrandt gezongen

zaterdag, 26 oktober, 2019 - 20:00
Kosten: 
€10,00 (vrienden van het DVE, CJP), €12,50 (voorverkoop vanaf 30 september, €15,00 (aan de zaal), €5,00 (kinderen tot 12 jaar).
Adres: 
Gasfabriek Deventer, Zutphenseweg 6B, 7418 AJ, Deventer

Op zaterdag 26 oktober 2019 viert het Deventer Vocaal Ensemble (DVE) onder leiding van Elske te Lindert het Rembrandtjaar met het concert “Rembrandt gezongen” in de Gasfabriek in Deventer. Het DVE brengt een muzikale ode aan de meester door muziek te laten horen uit zijn én uit onze tijd.
Een selectie van Rembrandts schilderijen vormen de rode draad van het concert. Reproducties van deze schilderijen worden in de concertzaal tentoongesteld en zijn in het gratis programmaboekje opgenomen. Te horen zal zijn muziek passend bij de tentoongestelde schilderijen van de meester. De Deventer componist Sweelinck staat op het programma, evenals zijn tijdsgenoten Schein, Lassus en Lechner. Muziek van de moderne componist Daan Manneke is ook te horen. Hij heeft deze muziek in het begin van deze eeuw geschreven, geïnspireerd op schilderijen van Rembrandt.
Tijdens het concert zal de Deventer schilder Willemien van Gurp een nieuw schilderij maken, hierbij verwerkt ze gebeurtenissen tijdens het concert. Na afloop van het concert zullen schilderijen geveild worden onder het publiek en de muzikanten.

Uitvoerenden: Het Deventer Vocaal Ensemble onder leiding van Elske te Lindert, met medewerking van Liga Vilmane (kistorgel), Marike Tuin (cello) en Willemien van Gurp (schilder)