Concert Vrouwenkamerkoor Voca Me

zaterdag, 18 mei, 2019 - 20:00
Kosten: 
kaarten à € 15,00 zijn aan de kassa te verkrijgen, maar ook te bestellen via de website: www.vocame.nl . Studenten en scholieren betalen € 10,- en kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.
Adres: 
Dorpskerk Bathmen, Kerkplein 3.

Op zaterdagavond 18 mei geeft Vrouwenkamerkoor Voca Me een concert in de Dorpskerk in Bathmen, met als thema “Maria!” Voca Me bestaat uit 11 vrouwen met geoefende koorstemmen uit Overijssel en Gelderland. Het koor, onder leiding van Yt Nicolai, wordt op orgel begeleid door Gijs van Schoonhoven.

Op het programma staan werken van Europese componisten uit alle windstreken rondom het thema Maria, waarin lijden, troost en hoop worden bezongen. Zo is het lijden van de moeder te horen in het Stabat Mater van Bernard van Beurden; de smeekbede om genade en troost in de Litanies à la Vierge Noire van Francis Poulenc; en de troostrijke en hoopvolle klanken in het Magnificat van de Noorse componist Kim André Arnesen. Naast deze stukken zijn ook werken van Eva Ugalde, Richard Dubra en Rebecca Clarke te horen.

Vrouwenkamerkoor Voca Me is een ambitieus vrouwenkoor voor zangeressen met koorervaring en/of zangles uit Overijssel en omstreken. Het koor is opgericht in 2008 en staat vanaf het begin onder leiding van Yt Nicolai. Voca Me streeft naar het op hoog niveau uitvoeren van 19e, 20e en 21e-eeuwse composities. Ook werken uit de barok worden niet geschuwd.