Instruments Make Play: Andreas Trobollowitsch

vrijdag, 17 mei, 2019 - 20:00
Kosten: 
€7 voorverkoop, €10 aan de deur
Adres: 
De Perifeer, Mr. H.F. de Boerlaan 151, Deventer, 7411 AH
E-mail organisatie: 

Andreas Trobollowitsch is een in Wenen gevestigde componist, muzikant en (geluids)kunstenaar. Hij werkt met name op het gebied van elektro-akoestische compositie en improvisatie, en componeerde voor dans, theater, film en radio.

Hij gebruikt voornamelijk rotatie-, vibratie- en feedbacksystemen, op basis van alledaagse objecten, ventilatoren en snaarinstrumenten. Trobollowitsch richt zich oa. op conceptuele composities, zelfontwikkelde muziekinstrumenten, geluids- en tekeninstallaties. Geïnteresseerd in de tweedeling van het intellectuele en het fysieke, combineert hij visuele aspecten, ruimtelijkheid, beweging, en de manier waarop ze betrekking hebben op geluid.

In De Perifeer bespeelt Andreas Trobollowitsch een zelfontwikkelde installatie van gitaren, draaiende strijkstokken en geprepareerde ventilatoren. Een warme deken van subtiel gelaagde, diepe, muzikale drones.

Dit concert vindt plaats in het kader van Instruments Make Play, een internationaal platform voor uitvinders, bouwers en bespelers van eigen instrumentarium, waarvan De Perifeer samen met Klangendum/Vrooom (Rotterdam) en Kulter (Amsterdam) initiatiefnemer en curator is.