Loop weg met Rembrandt: wandelconcert

zondag, 27 oktober, 2019 - 14:00
Kosten: 
vrije gift
Adres: 

Klassieke Muziek Deventer organiseert ter gelegenheid van het Rembrandtjaar op zondag 27 oktober een wandelconcert langs 3 locaties. Alle concerten staan in het teken van de grote meester op het doek.

Aanmelden is niet noodzakelijk, maar let op vol=vol. Toegang is gratis, een vrije gift van harte welkom.

In de Deventer Schouwburg is het mogelijk een consumptie te kopen.

Programma 27 oktober

Deventer Schouwburg
14.00 & 15.00 uur Trio Odayin
Hanke Scheffer (piano), Hrayr Ter-Sargsyan (viool) en Noam Staal (cello) leerden elkaar kennen op het conservatorium van Zwolle in 2015 en spelen sindsdien samen. Odayin betekent ‘lucht’ in het Armeens. Ze hebben sinds de oprichting al vele concerten gegeven door heel Nederland. Het Odayin trio won de publieksprijs en de tweede prijs bij het ArtEZ kamermuziek- concours dat in juli 2016 werd gehouden. Zij spelen delen uit pianotrio’s van Beethoven (opus 1, no 3) en Brahms (opus 8).

Deventer Schouwburg, Leeuwenbrug 2

Het Penninckshuis
14.00 & 15.00 uur Muziek uit de Nederlanden uit Rembrandts tijd – Bob van Asperen clavecimbel

Muziek van o.a. de Deventenaar Jan Adamszoon Reincken, Jan Pieterszoon Sweelinck, Cornelis Thymenszoon Padbrué, Johann Jacob Foberger, Constantijn en Christiaan Huygens, waaronder werken die Rembrandt zeker gehoord heeft.

Bob van Asperen geeft over de hele wereld soloconcerten op clavecimbel, clavichord en orgel en als clavecimbelsolist met orkest.

Het Penninckshuis, Brink 89

Broederenkerk
16.00 uur De Streken van Rembrandt - Twee Violen en een Bas
Hoe leefde hij? Welke beroemde tijdgenoten kwam hij tegen? Met het programma ‘De Streken van Rembrandt’ kijkt het gezelschap Twee Violen en een Bas terug op het leven van de oude meester. Ze doen dat met muziek, liederen, verhalen en schilderijen uit zijn tijd en zijn wereld. Een historisch pareltje!

Broederenkerk, Broederenstraat 18