Capella Breda

zaterdag, 5 oktober, 2019 - 15:00 tot 16:00
Kosten: 
vrijwillige bijdrage
Adres: 
Broederenkerk, Broederenstraat 18, Deventer
Cappella Breda

Cappella Breda is een kamerkoor met een vaste kern van 26 zangers. Voor specifieke projecten wordt deze kern uitgebreid.
In de loop van haar bestaan – het koor is in 1976 opgericht door Daan Manneke – heeft Cappella Breda zich geprofileerd met “grensverleggende” programma’s, andere dingen doen en de dingen anders.
Het koor is ook letterlijk over de grens geweest, naar o.a. Bologna, Brussel, Barcelona en in Parijs voor concerten in de St. Sulpice en La Madeleine.

Cappella Breda is een graag gehoorde gast op festivals en podia voor zowel oude als eigentijdse muziek. Het koor trad verschillende keren op in het Festival van Vlaanderen, het Oude Muziek Festival in Hoorn en het Muziek Podium Zeeland.

In haar ruim veertigjarige bestaan heeft Cappella Breda de stad verrijkt met zelden gehoorde werken uit de rijke Europese koortraditie. In 2013 heeft het koor in vijf steden de Sweelinckvespers uitgevoerd.
Sinds 2002 maakt Palmzondag in Ginneken met de andere passie vast onderdeel uit van ons programma. Tevens nemen wij deel aan concerten georganiseerd door Brabants Volkoren.

Elisabeth Blom is sinds september 2017 dirigent van Cappella Breda. Zij volgde Daan Manneke op, die in 1976 het koor oprichtte.

Elisabeth Blom is behalve koordirigent ook zangeres. Ze behaalde haar Bachelor's degree koordirectie in Rotterdam bij Wiecher Mandemaker en vervolgde de Masteropleiding koordirectie bij Jos van Veldhoven in den Haag. Daarnaast volgde ze zangonderricht bij o.a. Connie de Jongh, Rita Dams en momenteel bij Hanneke de Wit.
Ze ziet de combinatie van beide als ideaal, want het één versterkt het ander. Haar gedrevenheid en enthousiasme geeft Cappella Breda na het vertrek van Daan Manneke opnieuw inspiratie.
De dirigent van Cappella Breda kan bogen op een inmiddels indrukwekkende carrière. Ze was onder andere dirigent van Ruach Vocaal Jeugdensemble en won met dit ensemble in 2012 de eerste prijs en de publieksprijs op het Nederlands korenfestival. Ze gaf ondermeer leiding aan het Roosevelt College Choir, het Zeeuws Vocaal ensemble en het Achterhoeks Bachkoor. Op dit moment is ze behalve dirigent van Cappella Breda ook dirigent van het Boxmeers Vocaal Ensemble. Elisabeth Blom is bovendien oprichter en artistiek leider van The Zed Chamber Choir en The Zed Consort, beide professionele ensembles in Zeeland.

Als zangeres heeft Elisabeth Blom ook haar sporen verdiend. Ze zingt ondermeer bij Cappella Amsterdam, Amsterdam Baroque Orchestra & Choir, Bachkoor Holland, Studium Chorale Maastricht en het Laurens Collegium Rotterdam.