Gerrie Meijers, orgel

zaterdag, 28 september, 2019 - 15:00 tot 16:00
Kosten: 
vrijwillige bijdrage
Adres: 
Lebuinuskerk, Grote Kerkhof 42, Deventer
Gerrie Meijers

Gerrie Meijers, organist en pianist, studeerde met onderscheiding af als Uitvoerend Musicus. Haar docenten orgel waren Johan van Dommele en Hans van Nieuwkoop, haar docenten piano Arthur Hartong en Jacques Hendriks. Op de internationale orgelconcoursen van Toulouse en Nijmegen won ze prijzen en van de Société Academique “Arts-Sciences-Lettres” ontving zij de zilveren medaille vanwege haar verdiensten voor de Franse muziek.

Gerrie concerteert in binnen- en buitenland en is zeer actief als begeleidster met een uitgesproken voorkeur voor het vocale genre in de breedste zin van het woord. Zij is organist van de Remonstrantse Kerk te Haarlem en pianist/correpetitor bij een groot aantal koren. Zij vormt duo’s met de zangeressen Wieke Ubels, Annette Stallinga en Cecile Roovers en een vierhandig duo met Christine Kamp. Als freelancer werkt ze ook regelmatig bij Holland Opera, Stichting Vocaal Talent Nederland, Casuquo, Stem van Haarlem, Zangstudio Haarlem en het Orlandus-ensemble.

Gerrie Meijers maakte diverse radio- en cd-opnamen waaronder de Goldberg-Variationen van Bach op orgel en de Symphonie-Passion van Duprè in de OLV-kathedraal van Antwerpen. Bijzondere producties waar ze haar medewerking aan verleende waren o.a. het muziektheaterprogramma “Liefde op de Schop” met Cecile Roovers en Verele Vorstman (filmmaakster), de dansvoorstelling “Pulse” in het Orgelpark op muziek van Ligeti, de première van het “Fukushima Requiem” van Zsigmmond Szathmáry tijdens het openingsconcert van het Internationaal Orgelfestival Haarlem, het piano minimal music concert “Landscape in sound” en de muziekvoorstelling “Luther” van Boudewijn Tarenskeen voor bariton, koor en orgel. Met Cecile Roovers maakte zij de kindervoostelling "Voor het slapen gaan" en onlangs speelde ze de première van Psalm 151 van Boudwijn Tarenskeen geschreven voor Cappella Amsterdam en het nieuwe orgel van Tivoli Vredenburg in Utrecht.